dimarts, 7 de maig del 2013

L’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta participa en la IX edició del Recercat

La jornada d'enguany s'ha celebrat a Ripoll del 26 al 28 d’abril

Inauguració del Recercat 2013
La novena Jornada de Cultura i Recerca Local (Recercat), organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), l’Ajuntament de Ripoll, el Patronat Francesc Eiximenis i el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollés, va tancar portes el diumenge 28 d’abril a Ripoll després de tres dies d’activitat intensa. La pluja caiguda des de divendres no va dissuadir la participació dels centres d’estudis, 110 en total, ni del públic local. Segons ha afirmat Mercè Alcaina, adjunta de la gerència de l’IRMU, “és l’any que hem aconseguit atreure més públic local. La participació en totes les activitats, visites i xarrades, tot i la pluja, ha estat molt bona, tant de centres com de públic en general. Estem molt satisfets i fem un balanç molt positiu”.

De divendres a diumenge, els visitants del Recercat van poder participar en conferències i taules redones, exposicions i visites culturals al monestir i al Museu Etnogràfic de Ripoll, a més de passejar pels estands de la fira on s’han exposat més de tres-cents títols de llibres relacionats amb la cerca territorial. Cal recordar que un dels objectius principals del Recercat és precisament donar a conéixer la recerca local i comarcal que es realitza, a més de ser un lloc de trobada i d’intercanvi dels centres d’estudis participants.

Un dels actes principals d’aquesta jornada és el lliurament dels Premis Recercat, que van tenir lloc dissabte al migdia. Els guanyadors d’aquesta edició han estat el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, en la categoria d’entitats, i Florenci Crivillé, conservador del Museu Etnogràfic de Ripoll i membre del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, en la categoria individual.

El marc del Recercat també ha acollit enguany la dihuitena edició de la Trobada de Centres d’Estudis de Terres Gironines organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona i ha reunit els 13 centres adherits al Patronat.